Samarbeid med Datek Smart Home tar Yve et steg videre innen teknologi

Nytt samarbeid gir 200.000 strømkunder mulighet til å redusere strømkostnadene sine ved hjelp av den norskutviklede smarthusløsningen Eva Smarthus. Samarbeidet gjør at Yves datterselskaper, Polar Kraft og Kraftriket, kan tilby sine kunder tjenester for strømstyring som igjen vil å redusere kundens strømkostnader.

Sondre Aarrestad, Daglig leder i Datek Smart Home, forteller at Eva Smarthus er utviklet for å gi kundene en rekke gode tjenester rundt strømstyring og trygghet hjemme og på hytta. – Vi gleder oss over samarbeidet og at vi sammen kan tilby disse tjenestene til Yve sine kunder, sier Aarrestad.

Sondre Aarrestad, Daglig leder i Datek Smart Home AS

Yve, med datterselskapene Polar Kraft og Kraftriket er en av Norges største strømleverandører. Administrerende direktør i Yve, Anders Kvamme, forteller at de opplever etterspørsel etter smart strømstyring, og er glad for at samarbeidet med Datek gjør styring av hjem og hytte mulig for kundene. – Vi tilbyr allerede våre kunder tjenester for sanntidsdata og smart elbillading.  – Energieffektivisering gjennom smart styring av hjem er et naturlig neste steg, og med Eva Smarthjem kan vi tilby kundene våre et av de beste styringssystemene i Norge, sier Kvamme.

Anders Kvamme, direktør i Yve AS.

Hva betyr dette for kundene?

I løpet av høsten vil kunder av Polar Kraft og Kraftriket kunne skaffe seg løsningen Eva Smarthus til fordelaktig pris, og dermed være klare for å redusere sine strømkostnader kommende vinter. I tillegg vil løsningen gi mulighet for å søke støtte fra Enova på 35 % av kostnadene for utstyr og installasjon.

Med den norskutviklede løsningen Eva Smarthus, får strømkunder mulighet til å styre strømforbruket sitt til timer med lavest strømpris.

Om Datek

Datek AS er en av Nordens ledende leverandører av IoT-løsninger og kundetilpasset utvikling. Datek består av selskaper innen tre ulike forretningsområder. Datek Light Control som er ledende leverandør av styring av utendørsbelysning, Datek Smart Home som har lang erfaring og høy kompetanse innen utvikling og produksjon av løsninger og produkter innen smarthussegmentet og Datek Next AS som er et spesialistmiljø for utleie innen hardware og software. Selskapet har over 70 ansatte med hovedkontor i Lillestrøm.